Toekomstige Starbucks miljonairs gezocht

Bedenk een Starbucks voor thee, met verrassende thee-smaken en een grote beker ‘ tea on the go’. En je komt uit bij Teavana. Met 1000 nieuwe winkels in de komende vijf jaar dringt Starbucks een 90 miljard dollar markt binnen. Innovatief, en retailers in Europa: opgelet!

Gedrag en beleving is waar het bij Starbucks marketeers om gaat. Jij bent belangrijk, en dat staat zelfs op de cup die jij koopt. Jij draagt bij aan een betere wereld, door alleen al even langs te komen en koffie te kopen. Gefeliciteerd ermee, staat er op de cup! Starbucks doet er alles aan om te verbinden: jij aan het merk, aan de arme boeren, aan anderen met soortgelijke behoeften. En dan is er nog de sfeer, de geur, even lekker zitten. Maar alle sophisticated marketing ten spijt, in Europa loopt het nog niet goed. Cultuurverschillen en hevige concurrentie maakt het Starbucks niet makkelijk.

Maar dan nu het nieuwe. Thee kan net als koffie een ‘premium’ product zijn. Te heet serveren en je verbrandt de smaak, te koud en de smaak komt niet uit de bladeren. Een Tea-barista zou zo maar eens kunnen verschijnen. Dus, Starbucks koopt eind vorig jaar Teavana voor $620 miljoen, zo’n twee miljoen dollar per winkel.  De evaring bij Teavana is anders, meer ‘ Zen’ met oosterse muziek en meer rust. De winkels hebben minder vaak ontmoetingsplekken en tafeltjes. Misschien dan toch straks met een Thee-frappucini op weg naar je werk? Ik zou er niet op wachten, en begin je eigen miniketen. Starbucks zal zeker geïnteresseerd zijn. Voor je het weet ben je de nieuwe Starbucks miljonair.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *