Apple verkoopt slimme thermostaat

De ontwerper van de iPod, voormalig Apple Chief Architect Tony Fadell, heeft een zelf lerende ‘connected’ thermostaat ontworpen. Te koop voor iedereen die gemakkelijk energie wil besparen.

Tony Fadell startte drie jaar geleden Nest Labs omdat hij een thermostaat wilde vermarkten die net zo makkelijk te bedienen is als je iPod. Inmiddels is ie d’r…in de Apple store!

Nest zelflerende thermostaat

En gemakkelijk te bedienen is ie, want hij onthoudt hoe jij de temperatuur instelt, en aapt jou dus na. Nest is WiFi aangesloten, en checkt de weerberichten, zodat hij jouw instellingen met de buitentemperatuur kanĀ  vergelijken. Als het morgen hard regent, kan hij jouw instellingen met dat weertype oproepen. Alsof je hem zelf hebt ingesteld! Nest merkt ook als je weg bent gegaan, en kan dan de temperatuur omlaag regelen. als je weer binnenkomt kan Nest weer alles maken zoals je gewend bent.

Thermostaten vinden we moeilijk. Je moet in het boekje kijken om alles in te stellen. Gevolg is dat we weinig instellen, en dat de kachel vaak brandt, ook als dat niet nodig is. Nest laat zien dat het ook makkelijk kan. Een ‘cool’ design en groot gebruikersgemak, en goed voor het milieu. Nest Labs is niet voor niks een van de best gefinancierde en snelstgroeiende green start ups van dit moment.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *