Open Innovatie in Dongen

Innovatie is teamsport, een goed idee van jou kan misschien beter door je buurman gescoord worden. Buurman kan zo sneller naar de markt, en jij kunt profiteren van zijn ervaringen. Win-win dus. In Brabant doet MKB bedrijf Lichtvormgevers het zo met Philips.
Open innovatie is bekend geworden door Henry Chesborough. Hij toonde o.a. aan dat je door patenten te verhandelen overall meer waarde toevoegt. Onderzoekslaboratoria zouden zich kunnen openen, en hun ideeën aan externe partners kunnen doorgeven. Op hun beurt kunnen laboratoria weer verder werken aan patenten van anderen. “Proudly found elsewhere” wordt zo de tegenhanger van “Not invented here”. Maar werkt het ook als er geen patenten van hand tot hand gaan? Zeer relevant voor het MKB, waar vaak weinig geld is voor kostbare patenten en vaak ook geen ervaring met patenten is.
Juist MKB bedrijven zijn een goede partner voor open innovatie. Niks is flexibeler en sneller dan een gemotiveerd en gefocussed team. Veel MKB bedrijven zijn zo gevormd en door geldgebrek en marktcondities gehard. Lichtvormgevers in Dongen is zo’n gemotiveerde, flexibele en kundige onderneming. Zij ontwerpt lichtsystemen in bijvoorbeeld een museum in Antwerpen. Door met de allernieuwste technologie te werken kan ze zich onderscheiden van concurrenten. Die technologie wil en kan het niet zelf ontwikkelen. Philips, met een grote ontwikkelafdeling kan het wel. Met de innovatieve projecten van Lichtvormgevers kan Philips weer ervaring opdoen met haar technologie. De mensen van Lichtvormgevers bedenken bijvoorbeeld speciale energiebesparende lampen waar Philips weer nieuwe toepassingen uit leert te maken. Kijk zelf maar op www.lichtvormgevers.nl.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *