Met design meer toekomst

Deze week is de Dutch Design Week in Eindhoven. Overal tentoonstellingen, ontwerpen en ontwerpers. Mooie spullen. Maar wat betekent design voor ondernemers? Guru’s en geeks zijn het daar unaniem over eens. Met een goed design val je op. Je onderscheidt je van andere producten en daarme vergroot je omzet en marge. Bekend maakt immers bemind. Design is wel meer dan een ‘mooi’ product. Het gaat ook om zaken als geschiktheid voor gebruik en functionaliteit. Niet raar dat bedrijven goede ontwerpers in dienst willen hebben om steeds optimale producten te kunnen voeren. Alle bedrijven? Nee, want MKB ondernemers hebben daar vaak geen geld en tijd voor.

Huren MKB ondernemers dan vaak ontwerpers in? Ook dat gebeurt weinig.  De stap naar een ontwerpburo is moeilijk gezet. Het kost geld en je weet niet van te voren wat je krijgt. In de praktijk gaapt er een kloof tussen ondernemers en externe ontwerpers. Innovatienetwerk Syntens heeft een oplossing ontwikkeld: de Design Pressure Cooker. In één dag werken koppels van ondernemer en ontwerper aan een nieuw product. De dag vol interactie eindigt meestal met een nieuw concept of zelfs een prototype. Zie meer hierover op http://www.idealize.nl/2009/07/design-pressure-cooker-innoveert-mkb

Ondernemers die met deze methode gewerkt hebben blijven externe ontwerpers gebruiken, ook als ze nog geen eerdere ervaringen met ontwerpers hadden. De methode past dan ook goed bij het MKB. Je hebt snel resultaat en de inspanning in tijd en geld is overzichtelijk. De Design Pressure Cooker is dan ook ‘here to stay’.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *